Blog

Tacosy z krewetkami i guacamole – przepis

Składniki:

  • 1 tortilla
  • ½ awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 20 g czerwonej cebuli
  • 100 g krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • kurkuma, papryka słodka, pieprz, sól
  • świeża kolendra

 

Tacosy z krewetkami i guacamole – opis przygotowania:

Do miski dodaj awokado, pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, sól i pieprz. Całość rozgnieć dokładnie widelcem i wymieszaj. Z placka tortilli wytnij 3 koła, a następnie podpiecz je na suchej patelni. Krewetki, zamarynuj w oliwie, papryce słodkiej, kurkumie oraz przeciśniętym przez praskę czosnku, a następnie podsmaż je na patelni przez kilka minut. Na placki dodaj guacamole oraz krewetki. Całość posyp płatkami chili oraz świeżą kolendrą.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 582,9 kcal
Białko: 42,7g
Tłuszcze: 23,2g
Węglowodany: 46,3g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk