Blog

Sushi muffins

Sushi muffins

Składniki (12 sztuk):

  • 3 szt. alg nori
  • 70 g ryżu do sushi
  • 250 g świeżego łososia
  • 25 g miodu
  • 20 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
  • 140 g awokado
  • 10 g sezamu
  • Sos sriracha
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany, chili
  • Szczypiorek

 

Sushi muffins – opis przygotowania:

Ryż ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Łososia zamarynuj w sosie sojowym, oleju sezamowym, miodzie i przyprawach. Algi potnij na mniejsze kwadraty, dodaj ryż i umieść w foremkach. Dodaj łososia i piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ozdób kawałkami awokado, sosem sriracha, świeżym szczypiorkiem i sezamem.

Wartości odżywcze (1 sztuka):

Kaloryczność: 106 kcal
Białko: 5,4 g
Tłuszcze: 6 g
Węglowodany: 7,7 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk