Salmon bowl – przepis

Składniki:

  • 50g ryżu do sushi lub innego
  • 90g świeżego łososia
  • 2-3g oleju lub oliwy
  • 1/4 awokado
  • 1 ogórek gruntowy
  • szczypiorek
  • sos sriracha mayo + sos sojowy
  • sezam czarny + biały

 

Salmon bowl – opis przygotowania:

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Łososia pokrój w kostkę i podsmaż go na patelni z dodatkiem odrobiny oleju. Ogórka i awokado pokrój w plastry, szczypiorek posiekaj. Do miski nałóż ugotowany ryż, łososia, ogórek i awokado. Całość polej sosem sriracha mayo i opcjonalnie sosem sojowym. Posyp szczypiorkiem i nasionami sezamu.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 499kcal
Białko: 23g
Tłuszcze: 24g
Węglowodany: 47g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.