
Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Sałatka z tortellini
Idealna opcja na szybki lunch, posiłek do pracy lub na kolację. Przygotowuje się ją ekspresowo a jest smaczna i sycąca.
Ja korzystam z gotowych, świeżych tortellini – najczęściej kupuję z Biedronki z firmy Rana (są w lodówkach) z ricottą i szpinakiem. Czas gotowania tych pierożków to tylko minuta.
Składniki (3 porcje):
- 3 garści rukoli
- paczka tortellini 250g
- 90g sera sałatkowego lub mozzarelli
- pomidory koktajlowe
- 15g orzechów włoskich
- Sos: 20g oliwy z dowolnymi przyprawami
Sałatka z tortellini – opis przygotowania:
Tortellini przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie do miski dodajemy rukolę, przekrojone na pół pomidory koktajlowe, pokrojony w kostkę ser i posiekane orzechy. Dodajemy ugotowane pierożki. Przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z dowolnymi przyprawami i polewamy całą sałatkę. Jeśli bierzesz ją na wynos to sos zapakuj osobno i polej sałatkę bezpośrednio przed spożyciem.
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol