Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską
Składniki (1 porcja):
- 170 g brzoskwiń
- 140 g pomidorów
- 63 g mozzarelli
- 10 g oliwy z oliwek
- 45 g szynki parmeńskiej
- 10 g octu balsamicznego
- Świeża bazylia
Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską – opis przygotowania:
Brzoskwinię i pomidora pokrój w kostkę. Dodaj do miski wraz z mozzarellą i posiekaną bazylią, wymieszaj. Dodaj szynkę parmeńską. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i polej składniki.
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 450 kcal
Białko: 28,6 g
Tłuszcze: 24,6 g
Węglowodany: 29,5 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol