Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską

Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską

Składniki (1 porcja):

  • 170 g brzoskwiń
  • 140 g pomidorów
  • 63 g mozzarelli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 45 g szynki parmeńskiej
  • 10 g octu balsamicznego
  • Świeża bazylia

 

Sałatka z brzoskwinią i szynką parmeńską – opis przygotowania:

 

Brzoskwinię i pomidora pokrój w kostkę. Dodaj do miski wraz z mozzarellą i posiekaną bazylią, wymieszaj. Dodaj szynkę parmeńską. Wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i polej składniki.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 450 kcal
Białko: 28,6 g
Tłuszcze: 24,6 g
Węglowodany: 29,5 g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.