Blog

Potrawka z tofu, warzywami i kaszą jaglaną – przepis

Składniki:

  • 1/2 opakowania tofu wędzonego
  • 50g kaszy jaglanej
  • 1/2 cukini
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego + trochę wody
  • 5g oleju rzepakowego
  • 5g pestek dyni
  • natka pietruszki

 

Potrawka z tofu, warzywami i kaszą jaglaną – opis przygotowania:

Kaszę jaglaną gotujemy. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i cukinię w kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Tofu kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Po kilku minutach dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i trochę wody. Wszystko przyprawiamy do smaku solą pieprzem, płatkami chili i oregano. Do miski dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, potrawkę z tofu i posypujemy wszystko pestkami dyni oraz natką pietruszki.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 515 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcze: 19 g
Węglowodany: 55g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁