Blog
Potrawka z tofu, warzywami i kaszą jaglaną – przepis
Składniki:
- 1/2 opakowania tofu wędzonego
- 50g kaszy jaglanej
- 1/2 cukini
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego + trochę wody
- 5g oleju rzepakowego
- 5g pestek dyni
- natka pietruszki
Potrawka z tofu, warzywami i kaszą jaglaną – opis przygotowania:
Kaszę jaglaną gotujemy. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę i cukinię w kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Tofu kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Po kilku minutach dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i trochę wody. Wszystko przyprawiamy do smaku solą pieprzem, płatkami chili i oregano. Do miski dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, potrawkę z tofu i posypujemy wszystko pestkami dyni oraz natką pietruszki.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol