
Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Pomidory z burratą i bazylią – przepis
Składniki:
- 240 g pomidorów malinowych
- 125 g burraty
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g chleba
- Oregano, czosnek, sól, pieprz
- Bazylia świeża
Pomidory z burratą i bazylią – opis przygotowania:
Pomidory malinowe pokrój w ósemki i dodaj do półmiska. Na to dodaj kawałki burraty. Oliwę wymieszaj z oregano, czosnkiem, solą i pieprzem. Polej całość i ozdób świeżymi ziołami. Podaj z grzanką.
Wartości odżywcze (1 porcja)
Kaloryczność: 553,9 kcal
Białko: 18,4 g
Tłuszcze: 40,2 g
Węglowodany: 27,2 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol