Pomidory z burratą i bazylią

Pomidory z burratą i bazylią – przepis

Składniki:

  • 240 g pomidorów malinowych
  • 125 g burraty
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 30 g chleba
  • Oregano, czosnek, sól, pieprz
  • Bazylia świeża

 

Pomidory z burratą i bazylią – opis przygotowania:

Pomidory malinowe pokrój w ósemki i dodaj do półmiska. Na to dodaj kawałki burraty. Oliwę wymieszaj z oregano, czosnkiem, solą i pieprzem. Polej całość i ozdób świeżymi ziołami. Podaj z grzanką.

 

Wartości odżywcze (1 porcja)

Kaloryczność: 553,9 kcal
Białko: 18,4 g
Tłuszcze: 40,2 g
Węglowodany: 27,2 g

                                             

                                                                                                 SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.