Blog

Placki czekoladowo-pomarańczowe

Placki czekoladowo-pomarańczowe – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko
  • 120 g banana
  • 30 g mąki np. orkiszowej jasnej
  • 60 ml mleka
  • Szczypta proszku do pieczenia
  • Skórka pomarańczy
  • 10 g kakao
  • 18 g czekolady gorzkiej
  • 75 g skyru naturalnego
  • Mandarynka
  • 3 g oliwy

 

Placki czekoladowo-pomarańczowe – opis przygotowania:

 

W misce rozgnieć banana, dodaj jajko, mąkę, 1/2 porcji mleka, proszek do pieczenia, kakao i skórkę pmarańczy. Całość dokładnie wymieszaj przy pomocy rózgi. Na patelni rozgrzej oliwę, ciasto wylewaj porcjami i smaż z 2 stron na małym ogniu. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z pozostałym mlekiem. Pancakes ułóż na talerzu i polej czekoladą. Dodaj skyr i kawałki mandarynki.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 578kcal
Białko: 26,3g
Tłuszcze: 18,9g
Węglowodany: 79,9g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁