Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Pieczona owsianka malina i biała czekolada
Składniki (1 porcja):
- 50 g płatków owsianych
- 25 g odżywki białkowej (waniliowej)
- 120 g banana
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu
- 75 ml wody
- 80 g malin
- 15 g czekolady białej
- 20 g jogurtu naturalnego.
Pieczona owsianka z malinami i białą czekoladą – opis przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Do miski dodaj płatki owsiane, odżywkę białkową, banana, proszek do pieczenia, cynamon i wodę. Całość blenduj aż uzyskasz gładką konsystencję. Przelej do naczynia żaroodpornego i dodaj owoce. Piecz przez 18-20 minut lub do uzyskania złotego koloru. Przygotuj polewę – białą czekoladę i jogurt roztop w kąpieli wodnej. Polej nią wystygniętą owsiankę.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol
Jeden komentarz do “Pieczona owsianka malina i biała czekolada”
Jaka jest kaloryczność tej owsianki?