Owsianka malinowa – przepis

Kolejna odsłona owsianki – tym razem w wersji malinowej. W jednej porcji jesteśmy w stanie przemycić ok. 150-200g owoców, w tym owoce jagodowe, które są bombą antyoksydantów. Malinowa owsianka jest w pełni zbilansowana w białko, tłuszcze i węglowodany, przez co nasyci nas na długi czas. To pomysł na idealne, pyszne, zdrowe śniadanie.

Składniki:

  • 40g płatki owsiane
  • 150ml mleko
  • 50g maliny mrożone
  • 10g wiórki kokosowe
  • 1/2 skyr waniliowy
  • słodzidło do smaku
  • 1 kostka biała czekolada
  • 1/2 banan
  • 1 garść truskawek

 

Owsianka malinowa – opis przygotowania:

W garnku gotujemy mleko. Do miseczki odmierzamy płatki owsiane i wiórki kokosowe a następnie dodajemy je do gotującego się mleka. Dodajemy maliny i całość dokładnie mieszamy. Gdy maliny się odmrożą wyłączamy kuchenkę, dodajemy skyr, całość mieszamy i ewentualnie dosładzamy do smaku. Owsiankę podajemy z ulubionymi dodatkami: u mnie biała czekolada, banan i truskawki.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 455kcal
Białko: 19,3g
Tłuszcze: 14,5g
Węglowodany: 66g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *