Składniki (8 porcji):
- 120 g banana
- 120 g malin mrożonych
- 60 g gorzkiej czekolady
- 60 g płatków owsianych
- 25 g masła orzechowe
- 7 g skrobi ziemniaczanej
- Erytrytol
Owsiane ciasta z malinami i czekoladą – opis przygotowania:
Do miski dodaj banana, płatki owsiane i masło orzechowe, całość dokładnie wymieszaj. Wyłóż masą foremki i uformuj w nich wgłębienia. Przygotuj mus malinowy – maliny podgrzej w garnku z erytrytolem i skrobią ziemniaczaną. Odstaw do ostygnięcia, a następnie umieść mus we wgłębieniach. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, polej nią ciasteczka. Ciasteczka włóż do lodówki na kilka godzin.
Wartości odżywcze (1 sztuka):
Kaloryczność: 112,7 kcal
Białko: 2,5 g
Tłuszcze: 4,7 g
Węglowodany: 14 g