Składniki:
- 1 placek tortilli
- 2 jajka
- 80g pieczarek
- 2g oleju rzepakowego
- 25g sera camembert
- Przyprawy: sól, pieprz, zioła włoskie
Omlet w tortilli z pieczarkami – opis przygotowania:
Do miseczki wbij jajka, dodaj sól, pieprz, zioła włoskie i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę jajeczną i rozprowadź ją po całej patelni. Na to wyłóż placek tortilli i smaż ok. 2 minuty na mniejszym ogniu. W międzyczasie pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Placek przewróć na drugą stronę. Na jedną połówkę nałóż ser, pieczarki i zegnij go w połowie. Smaż po ok. 2 minuty z obu stron, następnie przełóż tortillę na deskę, poczekaj, aż chwilę wystygnie i przekrój na trzy części.
Jeden komentarz do “Omlet w tortilli”
Omlecik wyszedł mi przecudny dziękuję bardzo za przepis. 😄💜🤗