Blog

Omlet w tortilli

Składniki:

  • 1 placek tortilli
  • 2 jajka
  • 80g pieczarek
  • 2g oleju rzepakowego
  • 25g sera camembert
  • Przyprawy: sól, pieprz, zioła włoskie

 

Omlet w tortilli z pieczarkami – opis przygotowania:

Do miseczki wbij jajka, dodaj sól, pieprz, zioła włoskie i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę jajeczną i rozprowadź ją po całej patelni. Na to wyłóż placek tortilli i smaż ok. 2 minuty na mniejszym ogniu. W międzyczasie pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Placek przewróć na drugą stronę. Na jedną połówkę nałóż ser, pieczarki i zegnij go w połowie. Smaż po ok. 2 minuty z obu stron, następnie przełóż tortillę na deskę, poczekaj, aż chwilę wystygnie i przekrój na trzy części.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 454kcal
Białko: 27,5g
Tłuszcze: 24,9g
Węglowodany: 29,4g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Jeden komentarz do “Omlet w tortilli

  1. Omlecik wyszedł mi przecudny dziękuję bardzo za przepis. 😄💜🤗

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk