Składniki (1 porcja):
- 1 jajko
- 40 ml mleka
- 40 ml wody
- 40 g mąki
- 5 g kakao
- 15 g erytrytolu
- 5 g oleju rzepakowgo
- 90 g półtłustego twarogu
- 20 ml mleczka kokosowego
- 6 g wiórków kokosowych
- 12 g czekolady gorzkiej
- 65 g borówek
Naleśniki a’la bounty – opis przygotowania:
Do miski wbij jajko, dodaj mleko, wodę, mąkę, kakao, 1/3 porcji słodziła, olej rzepakowy i całość dokładnie wymieszaj. Z gotowego ciasta usmaż 2-3 naleśniki, po czym przygotuj nadzienie: do miseczki przełóż twaróg, mleczko kokosowe i zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj słodzidło, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem, po czym zwiń je w rulony i przekrój na pół. Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej roztop gorzką czekoladę z dodatkiem odrobiny mleka i polej nią naleśniki. Posyp naleśniki borówkami.