
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Naleśniki a’la bounty
Składniki (1 porcja):
- 1 jajko
- 40 ml mleka
- 40 ml wody
- 40 g mąki
- 5 g kakao
- 15 g erytrytolu
- 5 g oleju rzepakowgo
- 90 g półtłustego twarogu
- 20 ml mleczka kokosowego
- 6 g wiórków kokosowych
- 12 g czekolady gorzkiej
- 65 g borówek
Naleśniki a’la bounty – opis przygotowania:
Do miski wbij jajko, dodaj mleko, wodę, mąkę, kakao, 1/3 porcji słodziła, olej rzepakowy i całość dokładnie wymieszaj. Z gotowego ciasta usmaż 2-3 naleśniki, po czym przygotuj nadzienie: do miseczki przełóż twaróg, mleczko kokosowe i zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj słodzidło, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem, po czym zwiń je w rulony i przekrój na pół. Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej roztop gorzką czekoladę z dodatkiem odrobiny mleka i polej nią naleśniki. Posyp naleśniki borówkami.
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol