
Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Morele pod owsianą kruszonką – przepis
Składniki (2 porcje):
- 8-9 moreli
- 50g mąki owsianej
- 30g masła orzechowego
- 20 g miodu
- 10g płatków migdałów
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Morele pod owsianą kruszonką – opis przygotowania:
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż przekrojone na pół morele, bez pestek. Do miski dodaj mąkę owsianą, masło orzechowe i miód, a następnie całość wymieszaj do konsystencji kruszonki. Gotową kruszonkę przełóż na morele, posyp całość płatkami migdałów i piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Gotowy deser podaj z jogurtem greckim.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 368kcal
Białko: 11g
Tłuszcze: 14g
Węglowodany: 53g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol