Składniki (2 porcje):
- 8-9 moreli
- 50g mąki owsianej
- 30g masła orzechowego
- 20 g miodu
- 10g płatków migdałów
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Morele pod owsianą kruszonką – opis przygotowania:
Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż przekrojone na pół morele, bez pestek. Do miski dodaj mąkę owsianą, masło orzechowe i miód, a następnie całość wymieszaj do konsystencji kruszonki. Gotową kruszonkę przełóż na morele, posyp całość płatkami migdałów i piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Gotowy deser podaj z jogurtem greckim.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 368kcal
Białko: 11g
Tłuszcze: 14g
Węglowodany: 53g
SMACZNEGO! 🙂