Morele pod owsianą kruszonką – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 8-9 moreli
  • 50g mąki owsianej
  • 30g masła orzechowego
  • 20 g miodu
  • 10g płatków migdałów
  • 2 łyżki jogurtu greckiego

 

Morele pod owsianą kruszonką  – opis przygotowania:

Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż przekrojone na pół morele, bez pestek. Do miski dodaj mąkę owsianą, masło orzechowe i miód, a następnie całość wymieszaj do konsystencji kruszonki. Gotową kruszonkę przełóż na morele, posyp całość płatkami migdałów i piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Gotowy deser podaj z jogurtem greckim.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 368kcal
Białko: 11g
Tłuszcze: 14g
Węglowodany: 53g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.