Blog

mango sticky rice

Mango sticky rice

Składniki (2 porcje):

  • 1 szt. mango
  • 200 g mleczka kokosowego light
  • 100 g ryżu np. do sushi
  • 125 ml wody
  • 2 łyżeczki ksylitolu lub erytrytolu
  • 10 g nasion sezamu białego
  • sól
  • Świeża mięta do dekoracji

 

Mango sticky rice – opis przygotowania:

Ryż dokładnie opłucz, zalej zimną wodą, przykryj i gotuj na małym ogniu aż wchłonie całą wodę i stanie się miękki. Do drugiego garnka dodaj mleko kokosowe, ksylitol i sól, zagotuj. Do ryżu dodaj ponad połowę mleka i wymieszaj. Mango umyj, obierz i pokrój w większą kostkę. Ryż przełóż na talerz, dodaj pokrojone mango, sezam i listki mięty. Polej pozostałym mlekiem.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 394,6 kcal
Białko: 5,8 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 69,6g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.