Blog
Makaron z twarogiem i truskawkami – przepis
Składniki:
- 60g makaronu
- 125g twarogu półtłustego (1/2 kostki)
- 30ml mleka 1,5%
- 100g truskawek lub malin
- erytrytol lub inne słodzidło
Makaron z twarogiem i truskawkami – opis przygotowania:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie do miski wrzucamy twaróg, mleko i całość dokładnie rozdrabniamy widelcem. Jeśli zależy nam na bardziej płynnej konsystencji, możemy dodać odrobinę wody i ponownie wymieszać. Dosładzamy do smaku przy użyciu erytrytolu lub innego słodzidła. Makaron odcedzamy i przekładamy do talerza, dodajemy twaróg i całość łączymy. Na górę wykładamy umyte i pokrojone na mniejsze części owoce.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol