Makaron z twarogiem i truskawkami – przepis

Składniki:

  • 60g makaronu
  • 125g twarogu półtłustego (1/2 kostki)
  • 30ml mleka 1,5%
  • 100g truskawek lub malin
  • erytrytol lub inne słodzidło

 

Makaron z twarogiem i truskawkami – opis przygotowania:

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie do miski wrzucamy twaróg, mleko i całość dokładnie rozdrabniamy widelcem. Jeśli zależy nam na bardziej płynnej konsystencji, możemy dodać odrobinę wody i ponownie wymieszać. Dosładzamy do smaku przy użyciu erytrytolu lub innego słodzidła. Makaron odcedzamy i przekładamy do talerza, dodajemy twaróg i całość łączymy. Na górę wykładamy umyte i pokrojone na mniejsze części owoce.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 412kcal
Białko: 31,9g
Tłuszcze: 7g
Węglowodany: 54,4g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.