Blog

leczo z papryką i cukinią

Leczo z papryką i cukinią – przepis

Składniki: (2 porcje)

  • 300 g cukinii
  • 280 g papryki czerwonej
  • 100 g cebuli
  • 200 g kiełbasy delikatesowej z kurczaka
  • 100 g ryżu basmati
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g oleju rzepakowego
  • Mielona słodka papryka, oregano, czosnek, sól, pieprz

 

Leczo z papryką i cukinią – opis przygotowania:

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku z dodatkiem oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Kiełbasę, paprykę i cukinię również pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Duś całość, aż warzywa będą miękkie, ale zanim zrobi się z nich „papka”. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, całość wymieszaj, opcjonalnie dodaj trochę wody. Gotowe leczo podaj z ryżem.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 443kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 10g
Węglowodany: 64g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁