Blog

leczo z papryką i cukinią

Leczo z papryką i cukinią

Składniki: (2 porcje)

  • 300 g cukinii
  • 280 g papryki czerwonej
  • 100 g cebuli
  • 200 g kiełbasy delikatesowej z kurczaka
  • 100 g ryżu basmati
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g oleju rzepakowego
  • Mielona słodka papryka, oregano, czosnek, sól, pieprz

 

Leczo z papryką i cukinią – opis przygotowania:

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku z dodatkiem oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Kiełbasę, paprykę i cukinię również pokrój w kostkę i dodaj do garnka. Duś całość, aż warzywa będą miękkie, ale zanim zrobi się z nich „papka”. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, całość wymieszaj, opcjonalnie dodaj trochę wody. Gotowe leczo podaj z ryżem.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 443kcal
Białko: 30g
Tłuszcze: 10g
Węglowodany: 64g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.