Blog

Klasyczne brownie – przepis

Cześć Wam! Pogoda dziś nie zachęca do działania, więc mam dla Was pyszny przepis na osłodę dnia.Zawsze robiłam brownie w odchudzonej wersji (z czerwonej fasoli), ale ostatnio zrobiłam takie klasyczne i wyszło przepysznie, więc postanowiłam, że podzielę się z Wami takim „nie-fit” przepisem.

Składniki (8-10 kawałków)

  • 200g masła
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 3 jajka
  • 100g ksylitolu + 50g cukru
  • 110g mąki pszennej

Dodatki:

  • 100g serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • maliny i mięta

Klasyczne brownie – opis przygotowania:

Do garnka dodaj masło i połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając aż do powstania jednolitej czekoladowej masy. Pozostaw do ostygnięcia. Do większej miski wbij jajka, dodaj słodzidło i miksuj, aż powstania jasna masa. Dodaj masę czekoladową, mąkę i ponownie miksuj. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (moja miała 12x31cm) i piecz w 180 stopniach ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto pozostaw do ostygnięcia, a następnie posmaruj białą masą (serek wymieszaj z cukrem pudrem i z odrobiną wody). Na górę nałóż maliny, świeże listki mięty i pokrój na kawałki. Gotowe.

Wartości odżywcze (całość):

Kaloryczność: 3042kcal
Białko: 136g
Tłuszcze: 186g
Węglowodany: 210g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁