Blog

Jajka po turecku

Jajka po turecku

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 90 g chleba
  • 70 g jogurtu greckiego
  • 4 g masła
  • 3 g oliwy z oliwek
  • Mielona słodka papryka, chili, sól, pieprz
  • Świeże zioła do posypania

 

Jajka o turecku – opis przygotowania:


Jogurt (w temperaturze pokojowej) wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Ugotuj jajka w koszulce. Na patelni podsmaż pokrojone na pół pomidory koktajlowe, przełóż je na talerz i na tej samej patelni roztop masło z dodatkiem soli, pieprzu, papryki słodkiej i chili. Na talerz nałóż jogurt, na to jajko w koszulce i pomidory koktajlowe. Polej całość palonym masłem, posiekanymi świeżymi ziołami i podaj z grzankami.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 503kcal
Białko: 22,3g
Tłuszcze: 24,2g
Węglowodany: 43,7g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁