Jajka po ranczersku – przepis

Składniki :

  • 2 jajka
  • 5g oliwy
  • 2 małe tortille
  • 1/2 puszki pomidorów
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 łyżki pasty z fasoli
  • sól, pieprz, kmin rzymski, płatki chili.
  • świeża kolendra

 

Jajka po ranczersku – opis przygotowania:

Do garnka dodajemy połowę puszki pomidorów, gotujemy i doprawiamy pieprzem, solą, kminem rzymskim, płatkami chili. Na patelni przygotowujemy jajka sadzone. Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy placki tortilli. Cebulę kroimy. Na talerz dodajemy sos pomidorowy i nakładamy na to placki tortilli, pastę z fasoli, jajka sadzone i posypuje świeżą kolendrą i czerwoną cebulą.

 

Wartości odżywcze :

Kaloryczność: 455kcal
Białko: 24g
Tłuszcze: 20g
Węglowodany: 45g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *