jajka faszerowane

Jajka faszerowane – 3 przepisy na Wielkanoc

Już za kilka dni święta Wielkanocne (Wielkanoc), a co za tym idzie na Naszych stołach pojawią się tradycyjne potrawy. Podstawą podstaw są oczywiście jajka! Moje ulubione jajka faszerowane są w trzech wersjach: z pieczarkami, z awokado i z łososiem wędzonym. 

Faszerowane jajka z łososiem:

  • 2 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • 25g łososia wędzonego
  • sól, pieprz
  • kiełki lub rzeżucha do dekoracji 

Faszerowane jajka z awokado:

  • 2 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • pół małego awokado
  • 2-3 pomidory koktajlowe
  • sól, pieprz, czosnek 

Faszerowane jajka z pieczarkami:

  • 2 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy 
  • 6-7 podsmażonych pieczarek 
  • sól, pieprz 
  • szczypiorek
 
Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *