
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Jajka faszerowane – 3 przepisy na Wielkanoc
Już za kilka dni święta Wielkanocne (Wielkanoc), a co za tym idzie na Naszych stołach pojawią się tradycyjne potrawy. Podstawą podstaw są oczywiście jajka! Moje ulubione jajka faszerowane są w trzech wersjach: z pieczarkami, z awokado i z łososiem wędzonym.
Faszerowane jajka z łososiem:
- 2 jajka
- łyżeczka majonezu
- pół łyżeczki musztardy
- 25g łososia wędzonego
- sól, pieprz
- kiełki lub rzeżucha do dekoracji
Faszerowane jajka z awokado:
- 2 jajka
- łyżeczka majonezu
- pół małego awokado
- 2-3 pomidory koktajlowe
- sól, pieprz, czosnek
Faszerowane jajka z pieczarkami:
- 2 jajka
- łyżeczka majonezu
- pół łyżeczki musztardy
- 6-7 podsmażonych pieczarek
- sól, pieprz
- szczypiorek
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol