Blog

Jabłka w cieście – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 1 jabłko
  • 1 jajko
  • 50ml mleka
  • 50g mąki – u mnie orkiszowa jasna
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon
  • 5g oleju


Dodatki:

  • skyr
  • świeże owoce
  • masło orzechowe

 

Jabłka w cieście – opis przygotowania:

Do miski dodaj jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Jabłko pokrój w cienkie plastry – polecam uprzednio obrać je ze skórki. Plastry jabłka obtocz w przygotowanym cieście i smaż na patelni z dodatkiem oleju, z dwóch stron. Gotowe placki przełóż na talerz, posyp cynamonem i podaj ze swoimi ulubionymi dodatkami.

 

 

Wartości odżywcze (bez dodatków):

Kaloryczność: 354 kcal
Białko: 10g
Tłuszcze: 7,5g
Węglowodany: 66g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁