Blog
- Śniadania
- Ania Jaracz
Jabłka w cieście – przepis
Składniki (1 porcja):
- 1 jabłko
- 1 jajko
- 50ml mleka
- 50g mąki – u mnie orkiszowa jasna
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon
- 5g oleju
Dodatki:
- skyr
- świeże owoce
- masło orzechowe
Jabłka w cieście – opis przygotowania:
Do miski dodaj jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Jabłko pokrój w cienkie plastry – polecam uprzednio obrać je ze skórki. Plastry jabłka obtocz w przygotowanym cieście i smaż na patelni z dodatkiem oleju, z dwóch stron. Gotowe placki przełóż na talerz, posyp cynamonem i podaj ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Wartości odżywcze (bez dodatków):
Kaloryczność: 354 kcal
Białko: 10g
Tłuszcze: 7,5g
Węglowodany: 66g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol