Składniki (1 porcja):
- 1 jajko
- 45g mąki owsianej
- Łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Łyżka syropu klonowego
- 40ml mleka / napoju roślinnego
- 6g oleju rzepakowego
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- 1/2 skyru waniliowego
- 1/2 banana
- Maliny
- Borówki
- 5g płatków migdałów
Gofry owsiane ze skyrem i owocami – opis przygotowania:
Gofrownicę rozgrzej i przesmaruj ją olejem. Do kielicha blendera wbij jajko, dodaj mąkę owsianą, skrobię ziemniaczaną, syrop klonowy, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i całość dokładnie zblenduj. Gotową masę wlej do gofrownicy i smaż w postaci dwóch gofrów przez 5-7 minut. Gotowe gofry posmaruj skyrem waniliowym, podaj z owocami i płatkami migdałów.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 543kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 64g
SMACZNEGO! 🙂