Blog

Gofry owsiane ze skyrem i owocami – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko
  • Łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • Łyżka syropu klonowego
  • 40ml mleka / napoju roślinnego
  • 6g oleju rzepakowego
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 1/2 skyru waniliowego
  • 1/2 banana
  • Maliny
  • Borówki
  • 5g płatków migdałów

 

Gofry owsiane ze skyrem i owocami – opis przygotowania:

Gofrownicę rozgrzej i przesmaruj ją olejem. Do kielicha blendera wbij jajko, dodaj mąkę owsianą, skrobię ziemniaczaną, syrop klonowy, mleko, proszek do pieczenia, szczyptę soli i całość dokładnie zblenduj. Gotową masę wlej do gofrownicy i smaż w postaci dwóch gofrów przez 5-7 minut. Gotowe gofry posmaruj skyrem waniliowym, podaj z owocami i płatkami migdałów.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 543kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 64g

 

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁