Blog

Gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą – przepis

Gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą

 

Dzisiaj mam propozycję na szybki i prosty obiad dla osób zabieganych. Potrzebujemy do niego kilku gotowych składników i 10-15 minut wolnego czasu. Lubicie takie szybko pomysły?

 

Składniki (1 porcja):

  • 150g gnocchi
  • 65g mozzarelli light (mogą być mini kulki)
  • 5g oliwy z oliwek
  • 1/2 puszki pomidorów
  • 5g nasion słonecznika
  • świeża bazylia

 

Gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą – opis przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy gnocchi i podsmażamy je ok. 5-7 minut, aż będą zarumienione. Dodajemy pomidory z puszki, całość mieszamy i doprawiamy do smaku: ja użyłam sól, pieprz, oregano i ostrą paprykę. Gotujemy jeszcze 1-2 minuty, w następnie dodajemy nasiona słonecznika, mozzarellę i świeżą bazylię – całość mieszamy i przekładamy na talerz z dodatkiem dowolnej zieleniny.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 466kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 13,5g
Węglowodany: 62g

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk