Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Fit karpatka w słoiku
Składniki (2 porcje):
- 40 g groszku ptysiowego
- 16 g budyniu waniliowego w proszku
- 175 ml mleka
- 200 g puddingu waniliowego
- 75 g skyru naturalnego
Fit karpatka w słoiku – opis przygotowania:
Budyń z erytrytolem ugotuj na mleku, a następnie wymieszaj z puddingiem i skyrem. Na dno słoika dodaj połowę groszku ptysiowego, na to krem karpatkowy i drugą połowę groszku ptysiowego. Posyp pudrem z erytrytolu.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 266 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 8,7 g
Węglowodany: 26,7 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol