Blog

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką – przepis

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na lekki i szybki obiad

 

Składniki :

  • 150g fileta z dorsza
  • 50g ryżu basmati
  • 300ml mleka 2%
  • 100g pora
  • 1 marchewka
  • 5ml oliwy
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma

 

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką – opis przygotowania:

 Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę obieramy i tniemy w cienkie słupki – gotujemy na parze ok. 10-15minut. Do małego garnuszka wlewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora – całość dusimy na małym ogniu. Na patelnie wylewamy mleko, wkładamy przyprawione filety z dorsza i dusimy z dwóch strony. Gdy por zmięknie dolewamy trochę mleka spod ryby, aby powstał sos i przyprawiamy do smaku, Podaj rybę z sosem porowym, ryżem i gotowaną marchewką.

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką:

Kaloryczność: 586kcal
Białka: 42,4g
Tłuszcze:  13g
Węglowodany: 74,6g

 

Smacznego! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁