Blog

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na lekki i szybki obiad

 

Składniki :

  • 150g fileta z dorsza
  • 50g ryżu basmati
  • 300ml mleka 2%
  • 100g pora
  • 1 marchewka
  • 5ml oliwy
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma

 

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką – opis przygotowania:

 Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę obieramy i tniemy w cienkie słupki – gotujemy na parze ok. 10-15minut. Do małego garnuszka wlewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora – całość dusimy na małym ogniu. Na patelnie wylewamy mleko, wkładamy przyprawione filety z dorsza i dusimy z dwóch strony. Gdy por zmięknie dolewamy trochę mleka spod ryby, aby powstał sos i przyprawiamy do smaku, Podaj rybę z sosem porowym, ryżem i gotowaną marchewką.

Dorsz w sosie porowym z ryżem i marchewką:

Kaloryczność: 586kcal
Białka: 42,4g
Tłuszcze:  13g
Węglowodany: 74,6g

 

Smacznego! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.