Blog

Czekoladowa jaglanka z bananem i malinami

Składniki (1 porcja):

  • 50g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kostka gorzkiej czekolady
  • Słodzidło: np. erytrytol do smaku
  • 1 banan
  • 50g malin mrożonych

 

Czekoladowa jaglanka z bananem i malinami – opis przygotowania:

Kaszę jaglaną wsyp na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą, następnie wsyp do garnka i zalej mlekiem. Cały czas mieszając, poczekaj aż mleko się zagotuje. Zmniejsz moc kuchenki, przykryj garnek i gotuj ok 12-15minut na niskiej mocy. Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całe mleko. Dodaj kakao, czekoladę i całość wymieszaj – jaglanka powinna przybrać kolor kakaowy. Dosłódź do smaku ulubionym słodzidłem i podaj z dowolnymi owocami – u mnie z bananem i rozdrobnionymi malinami.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 534kcal
Białko: 20,5g
Tłuszcze: 15,5g
Węglowodany: 91,2g

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Koszyk
Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.