Ciasto francuskie z mozzarellą i cukinią – przepis

Dzisiaj mam dla Ciebie propozycje na sezonową, wytrawną przekąskę z wykorzystaniem ciasta francuskiego!

 

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego light
  • 1 mała cukinia
  • 1 mozzarella light
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwki czarne
  • oliwa – 5g
  • sól, pieprz, oregano
  • 5-10g parmezanu

 

Ciasto francuskie z mozzarellą i cukinią – opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cukinię pokrojoną w cienkie plastry. Dopraw ją solą i pieprzem i smaż do miękkości. Na ciasto francuskie wyłóż plastry mozzarelli, plastry cukinii, pomidorki koktajlowe i plastry czarnych oliwek. Całość posyp parmezanem, solą, pieprzem i oregano. Zawiń delikatnie brzegi ciasta i piecz ok. 20-25 minut w 200st, aż do zarumienienia.

Wartości odżywcze (6-8 kawałków):

Kaloryczność: 1304kcal
Białko: 47g
Tłuszcze: 66g
Węglowodany: 128g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Jeden komentarz do “Ciasto francuskie z mozzarellą i cukinią – przepis

  1. Iwona pisze:

    Jestem zainteresowana prostymi przepisami i lekkostrawnymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.